Vanatoarea

Parul strans intr-o coada impletita contureaza un chip concentrat. Ochii limpezi oglindesc linistea sinistra a padurii. Fiecare clinchet al frunzelor este revarsat in nuante de tabac ale irisilor scanteietori. Astepta un moment de claritate, o viziune venita din neant, pentru a lansa sageata pregatita si dornica de goana. Astepta acel moment cu frica si entuziasm dar sageata continua sa-i sarute brutal obrazul cald si se incapatana sa ramana in stransoarea sigura si tandra a degetelor ei micute.

Statea ancorata intr-un arc suplu si schita fiecare miscare lina a naturii. Firele de iarba animate de adierea vantului auriu descriau un contur fatidic. Umbrele se ascundeau in tacere iar viata naturii era redusa la un simplu ritm constant, realizat meticulos de bataile frenetice ale unei inimi crude. Miscarile candescente ale astrului arzator ii defineau trecerea orelor de asteptare. Credea ca totul este mort, parasit. Ca emotia ii dezvelise prezenta in acel mediu minunat dar totusi atat de strain. Gandurile ii preluasera fiinta si pentru o secunda sageata agera isi pleca falnicul tais intr-un gest de infrangere. Intr-o singura miscare ce tradase schimbarea titanului, intr-un ceas nefast, animalul a fost infrant de curiozitatea ce-l mistuia si si-a ridicat capul in semn de recunoastere.

Cu o rapiditate zgomotoasa, cu un oftat puternic si o rupere de inima, fulgerul aducator de moarte si-a gasit tinta mult dorita. Pupila i-a ramas inerta vazand bietul animal in agonie. Ratase lovitura. Crease haos si durere. Ratase cu precizia unui medic…cativa milimetri mai spre dreapta si acel suflet blestemat nici n-ar fi stiut ce i s-a intamplat. Cativa milimetri…dar din nefericire cativa milimetri mai spre stanga.

Victima cerea eliberare, cerea mila. Mila facuta de taisul sfredelitor al unui pumnal. Totul luase sfarsit. Mai putin lupta. In acel moment insangerat a constientizat ca victoria nu conteaza. Ca victoria nu exista. Exista doar o lupta si o dorinta de a continua. O lupta dusa cu tine insuti, o lupta in care rupi un crampei de inocenta lasand loc unei maturizari bruste. De astazi nu mai era copil. De astazi era un simplu vanator ce simtise cruntul gust al sangelui. Un vanator pe mainile caruia inca mai persista puternic mirosul vietii luate. Un vanator caruia i se aratase cel mai de temut invatamant: rateaza si traieste cu acei ochi indurerati atintiti asupra ta. Atintiti asupra ta pentru tot restul vietii.

Reclame

4 gânduri despre “Vanatoarea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s