Insomnie

just_close_your_eyes_by_ilona_veresk-d5ucbez

Prin semiobscuritatea camerei fumul de tigara traseaza linii suave descriind povestea abstracta a tabacului mistuit de patima. Trag din tigara cu pofta devorand viciul care ma imbie la mai mult. In fata ochilor mi se presara insiruiri de cuvinte care alcatuiec istorisiri bine realizate. Strabat paginile cu rabdare si cu stapanire: una cate una.

Chiar daca sunt cititorul ala grabit, care mananca in fuga lui printre idei fiecare cuvant ca si cum ar fi vital si fiecare traire ca si cum ar putea fi ultima, chiar daca sunt un cititor nesatul, acum citesc cu rabdare, deoarece aceaste scrieri nu au rolul de a te satisface, au rolul de a te face sa vrei mai mult. Si asa te lasa. Asa ramai.

Vocea unui barbat necunoscut dar deloc strain imi rasuna in minte, rostind cuvintele citite ca si cum i-ar apartine. Nu-l stiu dar nu-l pot numi strain. M-a purtat in sfere cunoscute dar mi-a aratat alte intelesuri. Acelasi scenariu, sentimente si trairi diferite. E complex, e transant…e sensibil. E sincer in exprimare si minte frumos. Imi mai aprind o tigara si il recitesc. Ma incearca sentimente contradictorii pentru acest strain fantasmagoric. Ii impartasesc trairile si-l incurajez prieteneste spre urmatorul pas, urmarindu-i deciziile luate strategic: una cate una.

Este impropriu sa-l numesc strain, la fel cum este impropriu sa-l numesc prieten. Nu-mi apartine cu desavarsire, imi apartine doar intr-o masura nestiuta de el si descoperita doar recent de mine. El apartine tuturor celor ce-l citesc si totusi nu apartine nimanui. Uneori nici macar lui.

Ma mistuie aceasta dilema iar muzica din fundal ma copleseste. Este ceva ce nu ascult in mod normal ci doar atunci cand mi-e dor, cand mi-e un dor straniu de ciudat si de liniste nebuneasca. Dor de mai mult!

Il las acum, insa doar pentru putin timp. Nu il pot abandona inca, nu cand inca nu-l stiu asa cum vreau. Il las doar pentru ca ma simt foarte activa, pentru ca muzica ma imbine si creierul cere dinamism.

 

Sursa foto

Reclame

2 gânduri despre “Insomnie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s